Weboldalunk 2022 Augusztus 18-tól megszűnik. Köszönjük az eddigi látogatásokat.Mit gondolnak az európaiak a Brexitről?  Felföldi József, magyar üzletember és film-, zenei producer kifejezett néhány vegyes érzést egy zene és koreográfia fúziójával, melynek címe „Brexit Balett”.

Egy magyar zenei korrajz, melyet napjaink politikai helyzete ihletett, és melyre már Anglia is felkapta a fejét.

A dal szerzője Felföldi József, egy magyar üzletember és egy olyan édességgyártó cég alapítója, mely egész Európán és a világon át exportál, az Egyesült Királyság pedig az egyik legerősebb partnere. 14 évesen egy baleset következtében elvesztette egyik szemét. Hamar túltette magát személyes, de nem tragédiaként megélt balesetén.  Ekkor kapta első gitárját a nővérétől. A zene, az irodalom, és a művészetek iránti fogékonysága és elkötelezettsége azóta elkíséri mindennapjait.


---- Hirdetés. ----Felföldi úr szabadidejében mai napig is dalokat és költeményeket ír, tehetséggondozó alapítványt működtet és szociális érzékenysége végett folyamatos adományokkal támogatja a rászorulókat.

A dalt az angol ballada hagyománya ihlette, a dalszöveg az európaiak britekkel való társulásának témáit azonosítja: egy ködös sziget, egyszerre közeli és távoli; egy büszke tengerésznemzet nagy múltú történelemmel; egy összetett végzet, mely magával Európáéval fonódott össze. Tiszteletből, Felföldi József, maga énekli a szöveget angol nyelven.

A dalhoz forgatott klip koreográfiáját Laczó Zsuzsa rendezte, a forgatás a Debreceni Csokonai Színház előadótermében zajlott. A zene hangulatát kifejező táncot Gáll Kitti kivitelezte, aki Britanniát szimbolizálja a csupasz színpadon. Az elbeszélés a csodálat, szépség, megrázkódtatás és szomorúság kombinációját idézi.

Tájékoztató.


---- Hirdetés. ----
Ingyenes SIM kártyát rendelhetsz vagy új telefonos csomagra fizethetsz elő az EE Mobile -nál.


Megnézem