Az Egyesült Királyság 2020 Január 31.-én kilépett az Európai Unióból.

2021 Január 1-e után érkezetteknek:

  • Útlevél vagy személyi igazolvány (személyit 2021 Szeptember 30-ig elfogadnak a határon) kell a határátlépéshez, ami legalább az itt tartózkodás teljes időtartamáig érvényes.
  • Látogatóként 6 hónapig lehet az Egyesült Királyságban tartózkodni, nem kell vízum akiknek nincs büntetett előéletük és nem voltak visszautasítva a határon.
  • Látogatóként nem lehet munkát vállalni semmilyen formában (magánvállalkozóként sem), továbbá, nem lehet támogatást igényelni, házasodni vagy itt élni hosszabb ideig.
  • Külön munkavállalási vízumot kell kérni mielőtt munkát vállalnának.

Aki 2020 December 31-e előtt az Egyesült Királyságban letelepedett, igényelhet letelepedési státuszt vagyis pre-settled vagy settled status-t, amire a jelentkezési határidő 2021 Június 30. Tudj meg többet itt Letelepedési engedély Angliában.


---- Hirdetés. ----
Utalj pénzt Angliából kedvező árfolyamon az XE -vel.
Magánszemélyeknek és cégeknek egyaránt.

MegnézemElőzetes letelepedett státusz – Pre-settled status

Azon uniós polgárok, akik 2020 December 31-e előtt telepedtek le, de addig nem érik el az 5 év tartózkodást az Egyesült Királyságban, előzetes letelepedett státusz – Pre-settled status-ra jelentkezhetnek vagyis engedély arra, hogy maradjanak addig, amíg el nem érik az öt évet. Ekkor majd igényelhetnek letelepedett státuszt – settled status. Pre-settled status-ra való jelentkezési határidő 2021 Június 30.

Letelepedett státusz – Settled status

Azok az uniós polgárok, akik 2020. December 31-ig 5 éve az Egyesült Királyságban élnek, kérelmezhetik majd a határozatlan időre való letelepedést, azaz “settled status”, amint elérik az 5 év tartózkodást. Jelentkezési határidő 2021 Június 30.

Azon családtagok, akik 2020. December 31-ig a letelepedett státuszú (settled status) EU-állampolgárokkal élnek, vagy csatlakoznak hozzájuk, szintén 5 év után az Egyesült Királyságban igényelhetnek letelepedett státuszt feltéve, hogy a kilépés napjáig bezárólag már családtag volt a csatlakozó személy pl házastárs.

Kapcsolódó cikkek
Brit állampolgárság
Angliában született gyermek állampolgársága
Hogyan kezdjem Angliában


---- Hirdetés. ----
Ingyenes SIM kártyát rendelhetsz vagy új telefonos csomagra fizethetsz elő az EE Mobile -nál.


Megnézem