Weboldalunk 2022 Augusztus 18-tól megszűnik. Köszönjük az eddigi látogatásokat.Hol szállhatok meg Londonban.Kollégiumok, magánháznál bérelt szobák, hosszú távú diákszállók.

Kollégiumok vagyis Student Halls of Residence

A kollégiumok Londonban nagy lakótelepek, melyet az egyetem vagy egy megbízott cég üzemeltet és több száz hallgatót szállásolnak el. Általában minden szobához tartozik egy külön fürdőszoba és egy kis konyha.

A legtöbb egyetem helyet garantál nappali tagozaton 1. éves hallgatók és a nemzetközi posztgraduális hallgatók számára, ha megfelelt a pályázati határidőnek.Ez intézményenként változik pl. Ha a Clearing-on keresztül jutottál be, akkor nem vagy jogosult.


---- Hirdetés. ----
Utalj pénzt Angliából kedvező árfolyamon az XE -vel.
Magánszemélyeknek és cégeknek egyaránt.

MegnézemMennyibe kerül

Egy alap szoba a campus közelében általában £80-nál kezdődik hetente, de az árak függenek a helytől és a szállás méretétől, pl. Egy önálló stúdió lakás a diák faluban (student village) lehet akár £200 is hetente.

A szerződés általában 40 hétig tart (a nyári szünetben nem kell fizetni a szobáért). Deposit kb. £250-tól kezdődik, ez a szoba típusától és árától függ. A depositot visszakapod vagy levonják a bérletidíjból a szerződés végén.

Ha támogatásban részesülsz, érdemes ellenőrizni, hogy a szállás ára a hitelkereten belül van-e. Tudj meg többet – Diákhitel Angliában.

Jelentkezni legtöbb esetben online lehet. Általában megjelölhetsz több preferált szállást, szobatípust, pl. Standard, en-suite (saját fürdőszobás), catered (étkezéssel). A szállás szervezők viszont nem garantálják hogy automatikusan az első általad választott szobát kapod.


---- Hirdetés. ----Magánszállás Londonban

Szoba bérlés egy közös házban az egyik legolcsóbb lehetőség Londonban.
Az árak körülbelül £80/hét áron ​​kezdődnek egy egyágyas (single) szobára, és körülbelül £130/hét egy kétágyas (dupla) szobára. A bérleti díjak általában minden számlát és wifit tartalmaznak. Minimum bérleti idő 3 – 6 hónap között szokott lenni. Depozit (letét) általában 1 hét és 1 hónap közötti bérleti díj összegének felel meg. A letét  a szállás elhagyásakor vissza jár.

Nézz körül ismertebb weboldalakon pl. Magyar szállás London, Airbnb, Gumtree, Spareroom, Zoopla, Rightmove vagy vedd fel a kapcsolatot a helyi ingatlan ügynökséggel (letting agency). Keress ki őket  Google-on vagy a telefonkönyvekben pl.: Yell.com, BT.

Diákszállók

Néhány hostel (diákszálló) Londonban is kínál hosszú távú szálláshelyeket a diákok számára. A privát szobák árai kb. £150/hét, közös szobák (2-5 ágyas) kb. £100/hét/fő. Dormitory (háló termek 6-15 ágyas) kb. £10/éj/fő. Minimum tartózkodási idő 7 – 14 éjszaka.

Keress online: YHAStay centrallha London, Gumtree, Booking.com, Hostelworld, Hostelbookers, Hostels.com

Továbbiak:
Ház és lakás bérlés Londonban.
Egyetemek Londonban
Ifjúsági és Diák kedvezmények
Diákhitel Angliában