Weboldalunk 2022 Augusztus 18-tól megszűnik. Köszönjük az eddigi látogatásokat.Angliában a orvoshoz való beregisztrálás 2-4 hétig is eltarthat, ezért érdemes minél előbb beregisztrálni a körzeti orvoshoz. Angliában nem a National Insurance-hoz (TB) kötött az orvosi ellátás, hanem NHS – National Health Service avagy Nemzeti Egészségügyi Ellátási szervezethez, amikor megkapod az NHS kártyád az NHS számoddal. 

Házi orvos – GP – General Practitioner Angliában

Általános orvosi ellátás ingyenes. Legközelebbi Házi orvost itt NHS-GP keresheted ki.

Ami kell a regisztráláshoz


---- Hirdetés. ----
Utalj pénzt Angliából kedvező árfolyamon az XE -vel.
Magánszemélyeknek és cégeknek egyaránt.

Megnézem  • NHS formanyomtatványt adnak a rendelőben vagy töltsd le online GP form
    Ehhez kitöltési útmutatót a lap alján találhatsz.
  • Útlevél
  • Settled vagy Pre-settled status vagy vízum bemutatása
  • Lakcím igazolás, ami lehet bankszámla kivonat, szerződés vagy levél a főbérlőtől vagy bármilyen számla, munkahelyi papír amin a neved és címed rajta van.

Papírokkal menj be a rendelőbe, ott adnak majd egy időpontot a nővérrel – appointment with the nurse -, aki általános vizsgálatot készít-vérnyomás, vizelet, stb. és kikérdez az egészségedről, családi betegségekről. Segítségül nézd át Alap angol szavak orvosi vizsgálathoz.

Nőknél méh rák szűrést – smear test – is kérnek, amit itt 3 évente kell ismételni, ha van otthonról leleted, azt itt elfogadják fordítás nélkül, ha nincs valószínű visszahívnak egy vizsgálatra, amit legtöbbször a nővér végez.

Fogamzásgátló tabletta itt ingyenes mindenkinek és egyből írathatsz is a nővérrel, érdemes bevinni amit eddig szedtél dobozát. Tablettát a gyógyszertárban – Pharmacy vagy Chemist tudod kiváltani, pl Boots boltoknak általában vannak gyógyszertár részlegük.

Regisztrálást követően postán küldik ki az NHS kártyádat kb 1-2 héten belül.

Fogorvos – Dentist Angliában

A fogorvosért fizetni kell még az NHS-nél is. Alacsony jövedelműek, minimum béren lévők, kérhetnek támogatást fogorvosi ellátásra. Ezzel kapcsolatban további infót a Gyógyszerek Angliában cikkünkben olvashatsz.


---- Hirdetés. ----NHS általi fogorvosi beavatkozások árai:
Kisebb beavatkozások pl. polír, ellenőrzés, konzultáció £23.80
Nagyobb beavatkozások pl. tömés, húzás, gyökérkezelés £65.20
Fogpótlás,korona £282.80

Külön magán Egészségpénztárt – Health Cash Plan – is köthetsz, ami fedezi a fogászati beavatkozásokat. Erről bővebben az Orvosi ellátás Angliában cikkünkben olvashatsz.

Az alábbi linkkel ki tudod keresni a legközelebbi fogorvost – NHS Dentist. Magyar magán fogorvost a belvárosban Holborn-nál találsz: Magyar Fogorvos Londonban 8F Gilbert Place (British Museum) LONDON WC1A 2JD Tel:02031990172

GP kitöltési Útmutató

Továbbiak:
Alap angol szavak orvosi vizsgálathoz
Gyógyszerek Angliában
Orvosi ellátás Angliában
Pénzutalás Magyarországra
Bankszámla nyitás Angliában