Weboldalunk 2022 Augusztus 18-tól megszűnik. Köszönjük az eddigi látogatásokat.Magyar Országgyűlési Választások és Népszavazás – 2022 április 3. Vasárnap.
Ha külföldön, jelenesetben az Egyesült Királyságban tartózkodsz a szavazás napján, akár turistaként vagy Angliában élő, dolgozó magyar állampolgárként, lehetőséged van szavazni külképviseleten vagy bizonyos esetben levélben. A szavazó 18. életévét betöltötte a szavazás napján.

A szavazat leadás módja attól függ, hogy van-e magyarországi bejelentett lakcímed. 

Ha magyarországi lakcímmel rendelkezel.

Látogatóként tartózkodsz vagy az Egyesült Királyságban élő magyarként nem jelentkeztél ki hivatalosan a magyar lakcímedről, tehát van személyi igazolványod és lakcím kártyád. Ez esetben az Egyesült Királysági címed ideiglenes tartózkodási helynek számít. Így csak személyesen (levélben nem) adhatod le szavazatod a választás napján a megadott külképviseleti szavazási helyszíneken (lásd lejjebb)(nem a nagykövetségen) 2022 április 3 Vasárnap 06.00 – 18.00 óra között vagyis reggel 6 órától este 6 óráig.


---- Hirdetés. ----
Utalj pénzt Angliából kedvező árfolyamon az XE -vel.
Magánszemélyeknek és cégeknek egyaránt.

MegnézemAhhoz, hogy külföldön le tudd adni szavazatod először regisztrálni kell a Külképviseleti névjegyzékbe. A regisztráció avagy a névjegyzékbe vétel iránti kérelem benyújtásának határideje 2022. március 25-én délután 3 óráig angol időszámítás szerint vagyis délután 4 -ig magyar időszámítás szerint. 

A külképviseleti szavazás iránti regisztrációs kérelmet benyújthatod online itt vagy kérelmi nyomtatvány kitöltésével személyesen otthon Magyarországon vagy levélben a magyarországi lakcímed szerinti helyi választási irodában.

Kizárólag magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok kérhetik külképviseleti névjegyzékbe vételüket.

Szavazási helyszínek  2022. Április 3. Vasárnap 6 -18 óra között.

  • London szavazási helyszín: 47 Lillie Road London SW6 1UD (Hotel Ibis mellett). Legközelebbi megálló: West Brompton (London Overground és Southern Rail). További megállók kb 11 perc gyalog: West Kensington (district line), Earls Court (district és piccadilly line), Fulham Broadway (district line).
  • Edinburgh szavazási helyszín: 23-27 Waterloo Place, Edinburgh EH1 3BG
  • Manchester szavazási helyszín: 71 Daisy Bank Road, Manchester, M14 5GH

Ha Egyesült Királyságbeli lakcímed van, nincs magyarországi lakcímed.

Tehát már hivatalosan is kijelentkeztél Magyarországról. Ez esetben regisztrálni kell a névjegyzékbe, melynek határideje március 9. ezen napig be kell érkeznie a Nemzeti Választási Irodához. Névjegyzékbe vétel iránti kérelmet benyújthatod online vagy Letölthető nyomtatvány kitöltésével levélben vagy személyesen a Konzulátuson. A regisztráció 10 évig érvényes.


---- Hirdetés. ----A szavazási levélcsomag megérkezése után, szavazatod

  • Feladhatod postán a Nemzeti Választási Irodának címezve. Ebben az esetben legkésőbb április 2.-án éjfélig kell beérkeznie a Nemzeti Választási Irodához.
  • Bármelyik külképviseletre címezve ebben az esetben a külképviseleti szavazás végéig kell megérkeznie a külképviseletre.
  • Leadhatod személyesen bármelyik külképviseleten a szavazást megelőző két hétben munkanapokon vagy a szavazás napján.
  • Leadhatod Magyarországon, bármelyik országgyűlési egyéni választókerületi választási irodában április 3.-án 6-19 óra között.

További infót a www.valasztas.hu vagy a Magyar Nagykövetség – www.london.mfa.gov.hu oldalán találhatsz.

További infót a kijelentkezésről itt találhatsz – Hogyan jelentkezhetsz ki a magyar lakcímedről.