Weboldalunk 2022 Augusztus 18-tól megszűnik. Köszönjük az eddigi látogatásokat.A és B kategóriás magyar jogosítványt nem kötelező átcserélni angol jogosítványra egészen 70 éves korig. Ugyanúgy lehet használni mint az angol jogosítványt.

Az angol jogosítvány egyik előnye, hogy elfogadják hivatalos személy és lakcím azonosítónak – proof of address- is, mivel a lakcímed rajta van. Másik előnye, hogy autó biztosításod díja kevesebb lehet.

Magyar jogosítványod egyszerűen átcserélheted angolra, nem kell hozzá külön vizsga.


---- Hirdetés. ----C,D,E, stb kategóriás magyar hivatásos jogosítvány használatáról, regisztrálásáról és kötelező cseréjéről a Magyar jogosítvány használata Angliában cikkünkben olvashatsz.

Mi kell hozzá?

  • A csere alapfeltétele, hogy legalább 185 napja vagyis több mint 6 hónapja Nagy Britanniában élj.
  • Magyar jogosítvány eredeti
  • Útlevél eredeti
  • 1db színes igazolványkép
  • D1-es nyomtatvány A és B kategóriás motor és személy autóhoz. Lásd D1 kitöltési útmutató.
  • D2-es nyomtatvány hivatásos C és feletti kategóriás jogosítványhoz. Lásd D2 kitöltési útmutató.
  • D4-es orvosi nyomtatvány hivatásos C és feletti kategóriás jogosítványhoz, csak 45 éves kor felett kell. Letöltheted és kinyomtathatod D4 az orvos tölti ki.

Formanyomtatványokat postán ingyenesen tudod beszerezni, vagy online is megrendelheted (7-10 nap) DVLA-licence forms.

Csere díja £43 + postai utalás £5 postal order.

Ezeket elpostázod a DVLA, Swansea, SA99 1BT címre
Körülbelül 2 héten belül küldik vissza a papírokat az angol jogosítvánnyal együtt.


---- Hirdetés. ----
Ingyenes SIM kártyát rendelhetsz vagy új telefonos csomagra fizethetsz elő az EE Mobile -nál.


MegnézemCím változtatást elintézheted online Change the address vagy kitöltheted D741 levelet, amit kaptál a jogosítvánnyal együtt, vagy ha az nincs, postáról beszerezhetsz vagy online DVLA-licence forms rendelhetsz D1 (A,B kat) vagy  D2 (C,D,E kat)-es formanyomtatványt és kitöltve és elpostázd el DVLA Swansea SA99 1BN.

Ha elveszett az angol jogosítványod online Replace a driving licence vagy telefonon 0300 790 6801 H-P: 8 – 19-ig Szombat: 8-14-ig igényelhetsz újat, vagy postáról beszerezhetsz vagy online DVLA-licence forms rendelhetsz D1 (A,B kat) vagy D2 (C,D,E kat)-es formanyomtatványt és kitöltve és elpostázd el DVLA Swansea SA99 1AB címre.