Weboldalunk 2022 Augusztus 18-tól megszűnik. Köszönjük az eddigi látogatásokat.Köteles vagy kijelentkezni a Magyarországi Társadalom Biztosításból, ha több mint három hónapra tervezel külföldön dolgozni. Végleges letelepedésed az Egyesült Királyságban bejelentheted a Magyar Hatóságnak. Ennek előnye, hogy levélben szavazhatsz a Magyar kormány választásokon, nem kell személyesen a Nagykövetségre bemenni.

Angliában 2021 Január 1-től csak azok vállalhatnak munkát szabadon, akik 2020 December 31-e előtt érkeztek és rendelkeznek Pre-settled vagy Settled statusszal.

2020 Január 1-től Munkavállalási engedély (vízum) szükséges bármilyen munka vállalásához az újonnan érkezőknek.


---- Hirdetés. ----
Utalj pénzt Angliából kedvező árfolyamon az XE -vel.
Magánszemélyeknek és cégeknek egyaránt.

MegnézemTB kijelentkezés

Ha 3 hónapnál több ideig dolgozol az Egyesült Királyságban, akkor itt fizetsz TB-t vagyis angolul National Insurance-t röviden NI-t, ami azt jelenti, hogy Magyarországon nem vagy TB-re jogosult. Nemzetközi egyezmény alapján egyszerre csak az egyik országban lehetsz biztosítva.

A változástól számított, tehát amikor elkezded fizetni az NI-t, 15 napon belül ki kell jelentkezned az Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő – NEAK (volt OEP) rendszerből. Elintézni a helyi vagy megyei NEAK irodákban személyesen vagy postai úton lehet, (nagykövetségen nem lehet elintézni). Letölthető bejelentő lap.

Kijelentkezést követően TAJ számod ideiglenesen érvénytelenítik (amíg haza nem költözöl, azt is 15 napon belül kell bejelenteni). Erről kapsz majd egy levelet a magyar lakcímedre. Ha nem jelented vagy későn jelented be akkor 10 000 Ft -100 000 Ft terjedő bírságot is ki szabhatnak.

Ha van magyar EU egészségbiztosítási kártyád, akkor azt vissza kell küldeni ugyancsak az NEAK irodának. Helyette az új UK EU egészségügyi kártyát szükséges igényelni. Ezt Magyarországon vagy bármely EUs országba sürgős orvosi ellátás esetében kell bemutatnod.

További infót a NEAK weboldalon találhatsz vagy Cím: 1139 Budapest, Váci út 73/A Telefon: +36-1-350-2001 Fax: 0036-1-298-2403 Email neak@neak.gov.hu


---- Hirdetés. ----
Ingyenes SIM kártyát rendelhetsz vagy új telefonos csomagra fizethetsz elő az EE Mobile -nál.


MegnézemVégleges letelepedés bejelentése

Csak végleges letelepedésre vonatkozik, ideiglenest nem kell bejelenteni, tehát ezt akkor jelented be amikor akarod, ha akarod. Előnye, hogy postai úton szavazhatsz a Magyar Kormány Választásokon.

Végleges letelepedést az Egyesült Királyságban online ügyfélkapun keresztül, Magyarországon a helyi okmányirodában vagy a Magyar Nagykövetségen személyesen, előzetes időpont online foglalással lehet bejelenteni.

Mi kell hozzá

Külföldi letelepedésre vonatkozó nyilatkozat levél
Adatnyilvántartásba vételi kérelem nyomtatvány
Személyi igazolvány, lakcím kártya, útlevél,
Gyermekeknek magyar születési anyakönyvi kivonat
Ha házas vagy, akkor a magyar házassági anyakönyvi kivonat, vagy ha nem Magyarországon házasodtatok össze és még az nem lett anyakönyveztetve Magyarországon, akkor ahhoz szükséges dokumentumok is szükségesek. Házasság anyakönyveztetése konzulátusi információ.

Letelepedés bejelentésekor a személyi igazolványt és a lakcím kártyát bevonják. Ha online jelented be el kell postázni a Nagykövetségre vagy Magyarországi járási hivatalba.

Meg kell adnod az Angol lakcímed, és ha lakcímed változik be kell jelentened. Megteheted online az ügyfélkapun keresztül, Magyarországon a helyi okmányirodában vagy a Magyar Nagykövetségen személyesen, lakcím változás nyomtatvány kitöltésével, előzetes időpont  online foglalással lehet bejelenteni.

Magyar Nagykövetség címe: 35 Eaton place SW1X 8BY Tel: 02072355218 email: konz.lon@mfa.gov.hu , consulate.lon@mfa.gov.hu honlap www.london.mfa.gov.hu