Weboldalunk 2022 Augusztus 18-tól megszűnik. Köszönjük az eddigi látogatásokat.Ingyenes parádés fesztivállal ünneplik meg vasárnap Január 26-án délelőtt 10 órától este 6 óráig a patkány évét Londonban.

Minden évben több százezer ember látogat el London belvárosába, hogy élvezze a színes felvonulást, a szabad színpadi előadásokat, a hagyományos kínai ételeket és kívánjanak egymásnak “Xin Nian Kuai Le” (boldog új évet mandarinul) vagy “San Nin Faai Lok “(kantoni nyelven).

A színes kínai újévi felvonulás 10 órakor indul a Trafalgar tér Charing Cross Road oldaláról, a Shaftesbury Avenue-n keresztül kígyózik majd a Chinatown-ba.


---- Hirdetés. ----
Utalj pénzt Angliából kedvező árfolyamon az XE -vel.
Magánszemélyeknek és cégeknek egyaránt.

MegnézemA Trafalgar téren 11-től színpadi előadások és egész napos szórakoztató programok várnak, mint színpompás tradicionális kínai oroszlánok és repülő sárkányok tánca, hálaadási tűzijáték és az oroszlánok szemfestési ceremóniája.

Kínai negyed – Chinatown-ba közelről csodálhatod az oroszlán táncokat, és válogathatsz a kínai zodiákus jegy állatai közül. Chinatown éttermeiben hagyományos kínai újévi vacsorát ajánlanak.

A kínai újév története:


---- Hirdetés. ----Az ünnepség az ősökről való megemlékezésről és Isten tiszteletéről szól. A kínai újév elő estéjén a családok együtt vacsoráznak, és a gyerekek gyakran kapnak piros tasakokban papírpénzt a jó szerencséért.

Az új évet megelőző hetekben minden házat kitakarítanak, hogy kisöpörjék az elmúlt év rossz szerencséjét, és a jó szerencsének helyet biztosítsanak. Az ajtókra, ablakokra piros papír díszeket tesznek, hogy bevonzzák a jó szerencsét, boldogságot, gazdagságot és a hosszú életet.

A piros a bőség, a szerencse, a gazdagság színe, ezért is piros az alapszíne minden újévi dekorációnak. Piros zászlókat, plakátokat, képeket, lampionokat helyeznek el mindenütt, hogy biztosítsák a család gyarapodását.

Újévi szokások:

  1. Ne mondj negatív szavakat.
  2. Ne törj össze kerámiát vagy üveget, mert megtöri a szerencsét.
  3. Ne takaríts vagy söpörj, nehogy kisöpörd a jószerencsét.
  4. Ne használj ollót, kést vagy más éles tárgyat, mert ezek csökkenteni fogják a gazdagságot és a sikert. Ez az oka annak, hogy a hajszalonok 99% -a zárva tart az ünnepek alatt. A hajvágás tabu és tilos, amíg az összes ünnepség véget nem ér.
  5. Ne látogasd meg a feleséged családját az első napon, mert házassági problémákat és rossz szerencsét is hozhat az egész családra. Csak a második napon ajánlott meglátogatni őket, mert gyermekáldást hozhatnak. Csak szerény ajándékot szokás vinni (mert a gesztus a lényeg).
  6. Ne követeld meg az adósság visszafizetését. A pénzfelvétel szintén tabu.
  7. Kerüld a vitát és a sírást.
  8. Ne vegyél be gyógyszert a tavaszi fesztivál ideje alatt, hogy elkerüljön a betegség egész évben.
  9. Ne adj újévi áldásokat valakinek, aki még ágyban van, hagyd, hogy felkeljen az ágyból. Ellenkező esetben egész évben feküdni fog, felébreszteni sem szabad.
  10. Néhány ajándék tabunak számít a kínai hagyományokban, például az óra.