Weboldalunk 2022 Augusztus 18-tól megszűnik. Köszönjük az eddigi látogatásokat.Magyarországon igényelt útlevél Angliai átvétele, útlevél igénylése Angliában saját vagy gyermeked részére, elveszett vagy ellopták, ideiglenes útlevél kérelem.

Magyar Nagykövetség címe: 35 Eaton place SW1X 8BY,  Tel: 02072355218, email: konz.lon@mfa.gov.hu, weboldal: london.mfa.gov.hu

Magyarországon igényelt útlevél Angliai átvétele

Ha Magyarországon igényelted útleveled kérheted, hogy a Londoni Magyar Konzulátuson vedd át vagy a konzulátus postázza ki neked. A konzulátust emailben: consulate.lon@mfa.gov.hu, szükséges erről értesíteni, megadva neved, születési adataid, angol címed, mit vársz Magyarországról és mikor adtad be ott a kérelmed.


---- Hirdetés. ----
Utalj pénzt Angliából kedvező árfolyamon az XE -vel.
Magánszemélyeknek és cégeknek egyaránt.

MegnézemSzemélyesen előzetes online időpont egyeztetéssel lehet felvenni.
£34 -ot kell fizetni a helyszínen bankkártyával, az útlevél kérelmezésekor kapott igénylőlap, személyi igazolvány és a régi útlevél szükséges hozzá.
Meghatalmazott is átveheti, kell egy írásos meghatalmazás két magyar tanúval (tanuk személyi igazolványuk vagy útlevelük fénymásolata is kell.

Kipostázás kéréséhez, be kell küldeni a követségre egy Embassy of Hungary névre szóló £34 postai utalást – postal order, személyi igazolvány és az útlevél igénylésről szóló papír másolatát, régi útlevelet (eredeti), saját névre címzett válaszborítékot (bélyeg nem kell).

Útlevél igénylése Angliában

Magyar Nagykövetségen is lehet újat igényelni személyesen, előzetes online időpont egyeztetéssel. Sürgősségi eljárás nincs.

Szükséges dokumentumok:

 • Magyar állampolgárság igazolása (egyik kell csak): érvényes személyi igazolvány, legfeljebb 1 éve lejárt útlevél, állampolgársági bizonyítvány, honosítási okirat.
 • Ha nincs egyik se akkor a konzulátus állampolgársági vizsgálatot indít, ehhez be kell mutatni bármilyen érvényes fényképes hatóság által kiállított igazolványt pl: jogosítvány, külföldi ID, útlevél vagy magyar születési anyakönyvi kivonat, hazássági anyakönyvi kivonat.
 • Lakcím kártya (ha nálad van -nem kötelező)
 • Ha névváltoztatás történt, az azt alátámasztó magyar okirat (például névváltoztatási okirat, születési anyakönyvi kivonat, vagy házassági anyakönyvi kivonat)
 • Ha az érvényes útleved ellopták, akkor arról a rendőrségi jegyzőkönyvi bejelentést a lopásról is be kell mutatni.
 • Útlevél díja: 5 évre – £57, vagy 10 évre – £74. Kiskorúaknak £44-tól. További árakat a Konzuli díjak 2021 oldalon találhatsz. Fizetni a kérelem beadásakor bankkártyával lehet.

Az új útleveled kérheted, hogy kézbesítsék:


---- Hirdetés. ---- • postázás magyarországi lakcímre – eljárási idő kb 30nap
 • átvétel magyarországi okmány irodába vagy Központi Okmányirodába – eljárási idő kb 30 nap
 • személyes átvétel Londoni konzulátuson előzetes online időpont egyeztetéssel – eljárási idő kb 5 – 8 hét
 • postázás angol lakcímedre –  eljárási idő kb 5 – 8 hét

Lejárt gyermekem útlevele 12-18 évig

Fenti felnőttekre vonatkozó okmányok (azok is kellenek) mellett be kell mutatni:

 • szülők útlevelét vagy személyi igazolványát
 • magyar születési kivonat kötelezően
 • mindkét szülő jelenléte szükséges a kérelem beadásakor
 • hacsak egy szülő van azt okmánnyal igazolni kell miért
 • hacsak az egyik tud jelen lenni, akkor a másik szülőtől beleegyezési nyilatkozatot vagy közjegyzői hitelesítést kérnek.

Útlevél kérelem 12 éves kor alatti gyermekek részére Konzulátusi tájékoztató.

Elveszett, ellopták útlevelem Angliában

Ha hivatalos iratod elveszett vagy ellopták, azt be kell jelentened a magyar konzulátuson.

Első lepésként a helyi rendőrségen kell bejelentést tenni, ahonnan jegyzőkönyvet vagy referencia számot – crime reference number adnak a bejelentésről.

Ezután ki kell tölteni a Bejelentő jegyzőkönyv formanyomtatványt (pdf) ,csatolni kell a rendőrségen kapott jegyzőkönyvet vagy referencia számot.

Bevinni a magyar konzulátushoz, előzetes online időpont egyeztetés szükséges.
Vagy beküldheted postán, ez esetben a jegyzőkönyvet először hitelesíttetni kell egy tiszteletbeli konzullal vagy közjegyzővel. Tiszteletbeli konzulok listájaKözjegyzők listája (magyar konzulátus által elfogadott) Eljárási díj : kb £28

Magyar jogosítvány, lakcímkártya, TB kártya, adókártya ellopott, lejárt, megújítandó okmányokat Magyarországon kell intézni. A Magyar Nagykövetség nem foglalkozik ezek ügyintézésével.

Ideiglenes magyar útlevél kérése Angliában

Egyszeri hazautazásra szóló útlevelet turisták, látogatók igényelhetnek rendkívüli esetekben (ellopták, elveszett). Csak személyesen lehet elintézni a konzulátuson, munkanapokon 10.00-12.00 óra között. Időpontfoglalás nem szükséges.

Angliában élő magyarok csak sürgős kivételes esetekben kérhetik (pl. végleges hazaköltözés, haláleset, hivatalos ügy, ha nem tudod teljesíteni a magánútlevél itteni kérvényének feltételeit, stb) Csak személyesen lehet elintézni a konzulátuson, időpontot foglalni emailben lehet: konz.lon@mfa.gov.hu

Az átfutási idő kb. 4 -5 munkanap, de kevesebb is lehet.

Mi kell hozzá:

 • Igénylő űrlap
 • Bejelentő jegyzőkönyv formanyomtatvány csatold a rendőrségi bejelentést is.
 • Bármilyen személyi irat
 • 2db színes igazolvány kép
 • £28 illeték
 • Az utazás kinyomtatott bizonyítéka (pl: repjegy, kompjegy stb)
 • Sürgős eset hivatalos igazolása ( itt élők eseteben)
 • Gyermekeknél magyar születési anyakönyvi kivonat, mindkét szülő jelenléte, vagy hacsak egy szülő van azt okmánnyal igazolni kell miért, ha csak az egyik tud jelen lenni, akkor a másik szülőtől beleegyezési nyilatkozat vagy közjegyzői hitelesítés. Szülői hozzájáruló nyilatkozat.

Árak bármikor változhatnak, kérünk mindenképpen ellenőrizd le a jelenlegit: Konzuli díjak 2021.

Továbbiak:
Angliában született gyermek Állampolgársága
Bűntény bejelentés Angliában
Letelepedési engedély Angliában
Brit állampolgárság
Elveszett és ellopott iratok Londonban
Házasság és válás Angliában