Weboldalunk 2022 Augusztus 18-tól megszűnik. Köszönjük az eddigi látogatásokat.Taxival
Autóbérlés
Reptéri parkolók
Busszal vonattal Repterenként
Heathrow, City, Luton, Stansted, Gatwick, Southend

Taxival

A repülőtéri viteldíj költségek 45-80 font körül kezdődnek, ez persze függ az utazás távolságától.

Black cab-et foglalhatsz a “Gett” mobilalkalmazáson keresztül, azonnali utas szállításra kb.3 perc várakozási idővel vagy legfeljebb 2 heti előzetes foglalásra. Foglalni a www.radiotaxis.co.uk oldalon vagy tel: 020 7272 0272 is lehet.


---- Hirdetés. ----
Utalj pénzt Angliából kedvező árfolyamon az XE -vel.
Magánszemélyeknek és cégeknek egyaránt.

MegnézemHasználhatsz minicab reptéri szolgáltatást és mobilalkalmazást, mint például:

Magyar Taxi London (hivatalosan bejelentett taxiszolgáltató, akár 8 fős reptéri fuvarokhoz és kirándulásokhoz) Tel: 07421 985070 www.magyartaxilondon.co.uk

vagy über, www.minicabit.com, www.addisonlee.com. Southend Airport rendelkezik saját hivatalos Taxi foglalási irodával a terminálon belül.


---- Hirdetés. ----
Ingyenes SIM kártyát rendelhetsz vagy új telefonos csomagra fizethetsz elő az EE Mobile -nál.


MegnézemAutóbérlés

Ha szeretnél autót bérelni Londonban, a következő dokumentumok szükségesek:

  • Személyi igazolvány vagy útlevél
  • Legalább 1 éves jogosítvány
  • Bankkártya amivel a letétet – depozitot fizeted.
  • Néhány helyen lakcím igazolót is kérnek -proof of address pl. bankszámla kivonat, stb
  • Depozit kb £100 – £600 között mozog, ez visszajár a bérlés után, ha minden rendben van.
  • A londoni autókölcsönzés díja körülbelül £20/nap. 

Jól ismert autókölcsönzők Londonban: Easycar,  árösszehasonlító, Budget, Avis, Europcar, Hertz, Thrifty, Sixt, Enterprise, Alamo.

Reptéri parkolók

Kérhetsz árajánlatot Airport Parking and Hotels vagy a www.skyparksecure.com weboldalakon, melyek összehasonlítják a hivatalos repülőtéri és privát parkolók szolgáltatásait. Választhatsz rövid, közepes, hosszú távú parkolás vagy asszisztált meet and greet stb szolgáltatások közül. Az árak kb. £40 hetente.

London Heathrow

Londonon belül 6-os zónában, Piccadilly Line Metró vonal végén helyezkedik el.

Busszal London belvárosába a menetidő kb. 1 óra, jegyárak kb £10- tól kezdődnek. Buszok 24 órában közlekednek. Jegyfoglalás online National Express Coach – Busz vagy személyesen a buszsofőrtől lehet megvásárolni.

N9 londoni éjszakai piros busz Heathrow- Aldwych (London) menetidő kb 1 óra 20 perc. Ára £1.55 oyster kártyával/contactless (paypass) bankkártyával vagy £5.20 napi busz jegyellel.
Piccadilly Line Metró vonal kb. 40 perc alatt ér London központjába. Ára £3.30 – £6.00. A vonatok 10 percenként indulnak. A hétvégi éjszakai metró egyenlőre fel van függesztve, nem jár. Menetrend
Londoni közlekedéssel való további információkat a Közlekedés Londonban oldalakon találhatsz.

Vonattal London belvárosába a menetidő kb. 15 perc és fél óra között mozog, jegyárak kb £10- tól kezdődnek. Menetrendek és jegyfoglalás online Heathrow Express, TFL Rail vagy megveheted a helyszínen jegyirodákba és jegykiadó automatákból.

London City

A repülőtér Londonban található a 3. zónában, a Docklands Light Railway – DLR vonalon.

A DLR 8–15 percenként jár, és az útidő kb 17 perc London központjába. Jegyek a metró/ DLR jegykiadó automatákban, visitor centre-ben, Oyster árus boltokban, a vonatállomásokon levő jegyirodáknál vehetők meg. Ára £2.80 – £3.40 oyster kártyával/contactless (paypass) bankkártyával vagy £5.50 papír jeggyel. Menetrend és jegyek.

London Luton

Londonon kívül északra Luton város mellett helyezkedik el.

Busszal London belvárosába a menetidő kb. 1,5 óra, jegyárak kb £10-tól kezdődnek. Buszok 24 órában közlekednek. Menetrendek és jegyfoglalás online National Express Coach – Busz, Greenline vagy személyesen a buszsofőrtől lehet megvásárolni.

Vonattal Luton Airport Parkway állomásról London belvárosába a menetidő kb. 45 perc, jegyárak kb £14- tól kezdődnek. Menetrendek és jegyfoglalás online Thameslink vagy megveheted a helyszínen jegyirodába és jegykiadó automatákból. Reptéri Busz járat a vonatállomásra általában 10 percenként indul, viteldíj kb £2 menetideje kb 6 perc.

London Stansted

Londonon kívül északra Stansted Mountfitchet város mellett helyezkedik el.

Busszal London belvárosába a menetidő kb. 1,5 óra, jegyárak kb £10- tól kezdődnek. Buszok 24 órában közlekednek. Menetrendek és jegyfoglalás online National Express Coach – Busz, Airport bus express vagy személyesen a buszsofőrtől lehet megvásárolni.

Vonattal London belvárosába a menetidő kb. 47 perc, jegyárak kb £15– tól kezdődnek. Menetrendek és jegyfoglalás online Stansted Express vagy megveheted a helyszínen jegyirodába és jegykiadó automatákból. Az állomás a repülőtéren van.

London Gatwick

Londonon kívül délen Crawley város felett helyezkedik el.

Busszal London belvárosába a menetidő kb. 1,5 óra, jegyárak kb £10– tól kezdődnek. Buszok 24 órában közlekednek. Menetrendek és jegyfoglalás online National Express Coach – Busz vagy személyesen a buszsofőrtől lehet megvásárolni.

Vonattal London belvárosába a menetidő kb. 35 perc, jegyárak kb £15 – tól kezdődnek. Menetrendek és jegyfoglalás online Gatwick Express, Southern Rail, Thameslink vagy megveheted a helyszínen jegyirodába és jegykiadó automatákból.

London Southend

Londonon kívül keleten Southend-on-Sea és Rochford város között helyezkedik el.

Vonattal London belvárosába a menetidő kb. 55 perc, jegyárak kb £17– tól kezdődnek. Menetrendek és jegyfoglalás online Greater Anglia vagy megveheted a helyszínen jegyirodába és jegykiadó automatákból.

Magyarország és környéke repülőterek

Budapest, Debrecen
Bécs (Vien)
Pozsony (Bratislava) Ryanair
Kassa (Kosice) – Wizzair,
Poprad – Wizzair,
Temesvár (Timiosara) – Wizzair,
Szatmárnémeti (Satu Mare) – Wizzair,
Brno – Wizzair,
Belgrád – Wizzair,
Ljubljana – Wizzair.
Zagreb – Croatian Airline, British Airways
Oradea (Nagyvárad) Ryanair
lviv Ukrajna Ryanair

További Repülőterek Nagy Brittaniában

Birmingham
Bristol
Doncaster – Sheffield
East Midlands
Edinburgh
Glasgow
Leeds Bradford
Liverpool
Manchester
Newcastle
Nottingham