Weboldalunk 2022 Augusztus 18-tól megszűnik. Köszönjük az eddigi látogatásokat.Szállás bérleti árak, feltételek, keresési ötletek, tippek Londoni szobabérlés esetére.

Szobabérlési feltételek Londonban

Legolcsóbb szállás megoldás Londonban, ha megosztott szobát bérelsz.
Bérleti díj megosztott szobára kb. £60 – £90 /hét/fő
Single – egyszemélyes szoba   kb  £85 – £130/hét,
Dupla szoba                          kb £130 – £180/hét.

A bérleti díjat hetente, kéthetente vagy havonta szokták fizetni. Általában a bérleti díj tartalmaz minden számlát és internetet. Felmondási idő megegyezés szerint 1 hét – 1 hónap.


---- Hirdetés. ----Depozitot – letétet szükséges lerakni bérléskor. Teljes depozit visszajár a felmondási idő lejáratával feltéve, ha mindent rendbe talál a főbérlő kiköltözéskor vagy néhány helyen le is lakható. A depozit összege 1 hét és 1 hónapnak megfelelő bérleti díj összege között mozog. Depozitról és bérleti jogaidról a Bérleti jogok Londonban cikkben olvashatsz.

Regisztrációs és egyéb díjak pl: kulcs depozit, nem minden szobakiadónál van, de van pár aki felszámol egyszeri kb £50 regisztrációs díjat és kb £10-15 kulcs depozitot.
Ágyneműt általában neked kell venni, ezt olcsón, kb £20-ért huzattal együtt, beszerezheted ASDA, Tesco, Ikea, Argos boltokban vagy rendeld meg online  Amazon, eBay oldalakon.

Magyar kis közösségekkel főleg  Wembley, Greenford, Brent Cross, Hendon, Wood Green, Seven Sisters, Leyton, Barking, Becton, Croydon, környékein találkozhatsz.

Keresés magyar lakta szállásokon

Magyar szállás London szálláskiadó ügynökséghez fordulhatsz Leyton – Stratford környékén levő szálláshelyekért.
Csatlakozz ismertebb facebook csoportokhoz kiadószobák, kiadó.szobák.házak.uk.

Keresés egyéb nem magyar szállásokon

Nézz körül Airbnb, Gumtree, Spareroom, Zoopla, Rightmove oldalakon vagy lépj kapcsolatba a ügynökséggel (letting agency). Keresd ki őket a Google-on vagy telefonkönyvekben, például: Yell.com, BT.


---- Hirdetés. ----
Ingyenes SIM kártyát rendelhetsz vagy új telefonos csomagra fizethetsz elő az EE Mobile -nál.


MegnézemFigyelj a csalásokra! Különösen abban az esetben, ha közvetlenül a bérbeadóktól szeretnél bérelni. Ha azt kérik, hogy pénzt küldj bárkinek, beleértve saját magad, Western Union-on vagy bármely más pénzátutalási szolgáltatáson keresztül, azzal az indokkal, hogy van-e pénzed a bérleti díj kifizetéséhez, akkor ez valószínűleg csalás! Kerüld az ilyeneket.

Turista szállások Londonban

Ideiglenes megoldásként kereshetsz turista szállásokat, amíg nem találsz megfelelő szobát.
Airbnb egyik legnépszerűbb szállás ajánló oldal, ahol magánszemélyek és cégek is hirdethetik szabad szobájukat, lakásukat.
Booking.com szoba kereső oldal turistáknak. Diákszállóktól kezdve az 5 csillagos hotelekig.
Laterooms
Trivago

Diákszálló – Hostel ára ágy bérlés közös hálótermekben (6-21 személyes) (dormitory) kb £15/éj-től kezdődik. A londoni hostelek hosszú távú szállást is kínálnak. A privát szobák ára kb. 150 font/hét, megosztott szobák (2-5 ágy) körülbelül 100 font/hét/fő. Minimum tartózkodás 7 – 14 éjszaka.
Vendégházak reggelivel (Bed and breakfast) Single szoba kb £40/éj-től kapható.

Továbbiak:
Bérleti jogok Londonban
Lakás bérlés Londonban
Bankszámla nyitás Angliában
Közlekedés Londonban