Weboldalunk 2022 Augusztus 18-tól megszűnik. Köszönjük az eddigi látogatásokat.Black cab (angol taxi), tarifák, mobil alkalmazások, elhagytam valamit a taxiban.
Mini cab (autós taxi) és über.
Repülőtéri transzferek.

Két fajta taxi (angolul cab-keb vagy taxi) létezik Londonban. Black cab vagyis a hagyományos angol taxi, eredeti nevén lefordítva Fekete taxi, habár különböző színűek is lehetnek, egy taxi kijelzővel a tetején. A másik a minicab, ami egy közönséges autó, taxis engedéllyel. A Black cab-et leintheted az utcán, a minicab-et előre kell lefoglalni.

Black Cab Londonban

A Black cab-et leintheted az utcán, ha a taxijel a jármű tetején világít. Elérhetőek taxiállomásokról, vagy lefoglalhatod telefonon és online azonnali, repülőtéri és előzetes foglalásokra. Fizetni készpénzzel és a legtöbb taxiban kártyás fizetéssel is lehet.


---- Hirdetés. ----
Utalj pénzt Angliából kedvező árfolyamon az XE -vel.
Magánszemélyeknek és cégeknek egyaránt.

MegnézemAz úti díjat taxi órával számolják. Három különböző díjszabási időtartam létezik, ami függ, hogy a hét melyik napján és milyen időpontban van a fuvar. Az alap díj £3,20. A további díjak kb £2,84 és £3,96/mérföld (mile) (1 mérföld = 1,6km) közötti áron vannak számítva, plusz az álló időszakokra kb. 50p percenként számolnak.

Mobilalkalmazás: Gett azonnali, repülőtéri és előzetes foglalásokra.
A jól ismert taxis cégek:
One-Number Taxi 0871 871 8710
Comcab 0207 908 0207  kártyás foglalás: 0207 432 1432
Dial-A-Cab 020 7253 5000
Radio Taxis 020 7272 0272

Ha valamit a taxiban felejtettél, kapcsolatba léphetsz a taxis társasággal vagy töltsd ki aTFL (Transport for London) online Lost Property Form vagy hívd 0845 330 9882.

Panaszok vagy megjegyzések esetén lépj kapcsolatba TFL-lel itt.

Minicab Londonban

Számos különböző Minicab szolgáltató közül választhatsz Londonban, beleértve a repülőteres szolgáltatásokat is. A Minicab-ek olyanok, mint a közönséges személyautók, de taxis engedéllyel rendelkeznek. A Black cabbel ellentétben a Minicab-et nem lehet leinteni az utcán, előzetesen kell lefoglalni,  személyesen egy minicab irodában, telefonon vagy online.


---- Hirdetés. ----Az árakat a távolság alapján számítják ki. Az alap viteldíj körülbelül 10 font körül van. A foglalás időpontjában adnak árajánlatot a foglalt útra. Fizetni általában a taxisnak kell készpénzben az utazás végén vagy a foglalás időpontjában kártyával előre is fizethető.

Minicab szolgáltatók és mobilalkalmazások:

  • Magyar Taxi London (hivatalosan bejelentett taxiszolgáltató, akár 8 fős reptéri fuvarokhoz és kirándulásokhoz) Tel: 07421 985070 www.magyartaxilondon.co.uk
  • Minicabit www.minicabit.com és mobilalkalmazás.
  • Addison Lee www.addisonlee.com 0207 387 8888 és mobil app
  • Uber mobilalkalmazás.
    Uber fiók létrehozásához érvényes e-mail címre és telefonszámra lesz szükséged. A regisztráció után küldenek egy sms-t a telefonszám ellenőrzéséhez. Ezután be kell állítanod a fizetési adataid. Hitelkártya vagy bankkártya (feltöltős kártyát nem fogadnak el) hozzáadása lehetővé teszi, hogy az utazás díját minden utazás után automatikusan felszámolja. Emailes visszaigazolást követően az über alkalmazásban foglalhatsz taxit.
    Taxi hívása. Az über alkalmazás automatikusan beméri, hogy hol vagy és taxi hívásakor megkeresi a legközelebbi elérhető taxist. Megnézheted a taxis nevét, rendszámát, fényképét és minősítését. Az utazás után kapcsolatba léphetsz a vezetővel, ha valamit ott hagytál az autóban. Értékelheted és anonim visszajelzést adhatsz az utazásról.

Repülőtéri transzferek

A repülőtéri viteldíj költségek 40 font körül kezdődnek, ez persze függ az utazás távolságától.

Black cab-et foglalhatsz a “Gett” mobilalkalmazáson keresztül, azonnali utas szállításra kb.3 perc várakozási idővel vagy legfeljebb 2 heti előzetes foglalásra. Foglalni a www.radiotaxis.co.uk oldalon vagy tel: 020 7272 0272 is lehet.

Használhatsz  minicab reptéri szolgáltatást és mobilalkalmazást, mint például:

Magyar Taxi London (hivatalosan bejelentett taxiszolgáltató, akár 8 fős reptéri fuvarokhoz és kirándulásokhoz) Tel: 07421 985070 www.magyartaxilondon.co.uk

vagy über, www.minicabit.com, www.addisonlee.com. Southend Airport rendelkezik saját hivatalos Taxi foglalási irodával a terminálon belül.